Αυξητική στήθους

Η πλαστική στήθους αναφέρεται στην αυξητική στήθους κυρίως, αλλά περιλαμβάνει και άλλες επεμβάσεις του μαστού που περιγράφονται μέσα στην ιστοσελίδα μας όπως είναι η ανόρθωση στήθους, η μειωτική των μαστών κλπ. Η επέμβαση της προσθετικής στήθους όπως αλλιώς λέγεται η αύξηση του στήθους έχει πολλές ιδιαιτερότητες και μυστικά τα οποία ο πλαστικός χειρουργός τα χρησιμοποιεί σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την κατάσταση του μαστού της (προηγηθείσα εγκυμοσύνη,ελαστικότητα του δέρματος,τις διαστάσεις του θώρακα,κλπ).

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα πριν την επέμβαση της πλαστικής στήθους είναι η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Η κάθε γυναίκα ξέρει περίπου τι μέγεθος θέλει να έχει μετά την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός του στήθους θα πρέπει προσεκτικά να εξετάσει τον μαστό της γυναίκας στο ιατρείο και με βάσει τις μετρήσεις να προχωρήσει στην δοκιμή των ενθεμάτων. Στόχος μας είναι το φυσικό αποτέλεσμα σύμφωνα με το σωματότυπο της και φυσικά να μην πονέσει μετά την επέμβαση.

Αυξητική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά από το αρχείο μας

Ποιές γυναίκες μπορούν να κάνουν αυξητική μαστού

 1. Αυτές με μικρό στήθος (μικρό μέγεθος).Προσωπικά βλέπουμε μια αυξημένη συχνότητα γυναικών με υποπλασία των μαστών και μπορεί να οφείλεται στην ελλειπή ανάπτυξη ή να είναι το αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή απώλεια βάρους. Η τελευταία εμφανίζεται σαν πτώση του μαστού ή ψευδοπτώση (άδειος η ξεφούσκωτος μαστός). Η πλαστική του στήθος με το κατάλληλο μεγέθους ένθεμα λύνει το πρόβλημα με ή χωρίς ανόρθωση μαστών. 
 2. Για ψυχολογικούς λόγους. Ένα μικρό στήθος δημιουργεί ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση στην γυναίκα. 
 3. Οι γυναίκες εκτός των άλλων δυο παραγόντων έχουν και θέμα ενδυματολογικό. Ο λόγος είναι γιατί δεν μπορούν να βρούν εσώρουχα και ρούχα που να ταιριάζουν με το στήθος και το υπόλλοιπο σώμα τους. Είναι εκπληκτικό πως αλλάζει μετά την επέμβαση η ψυχολογία τους.

Η διαδικασία για την επέμβαση

Περιλαμβάνει:

 1. Την συνάντηση με τον Νώντα Καποσίτα στο ιατρείο (σχεδιασμός της επέμβασης)
 2. Την εγχείρηση
 3. Την ανάρρωση

Προσθετική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά, από το αρχείο μας

Σχεδιασμός την επέμβαση της αυξητικής στήθους στο ιατρείο

Στην συνάντηση με τον Κο Καποσίτα θα γίνει η λήψη του ιατρικού ιστορικού.Στο τέλος αυτού καλό θα ήταν να έχετε επισημάνει μερικές φωτογραφίες με αποτελέσματα από αυξητική στήθους που σας αρέσουν και να τις δείξετε στον γιατρό πριν την κλινική εξέταση.

 Κλινική εξέταση των μαστών

Θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι λίγο δύσκολο να καταλάβετε μόνες σας πιο μέγεθος σας ταιριάζει,γιατί παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως:

 1. Οι διαστάσεις του Θώρακα
 2. Το μέγεθος του στήθους που έχετε
 3. Το cup size
 4. Το ύψος και το βάρος, σας
 5. Η περίμετρος του στήθους
 6. Η απόσταση του στήθους από την μέση γραμμή
 7. Η θέση των θηλών
 8. Η ελαστικότητα του δέρματος
 9. Το ποσοστό του υποδορίου λίπους κλπ.

Πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται από πριν πιο μέγεθος τους ταιριάζει και μετά την εξέταση βλέπουμε οτι συμπίπτει με την δικιά μας άποψη. Πάντως η γνώμη της γυναίκας για μας είναι πολύ σημαντική και αυτή καθορίζει την κατεύθυνση του μεγέθους.

Επιλογή του κατάλληλου μεγέθους ενθέματος σιλικόνης

Οι μέθοδοι που προτείνονται για να βρεί ο πλαστικός χειρουργός το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος είναι πολλές.Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή αλλά μόνο το μάτι ενός έμπειρου στην αυξητική στήθους πλαστικού χειρουργού.

Έχοντας χειρουργήσει περισσότερα από 2000 ζευγάρια μαστών βρήκαμε πολλά μυστικά που μας βοηθάνε στην επιλογή του μεγέθους και αυτο φαίνεται από το χαμηλό ποσοστό των αλλαγών ενθεμάτων που έχουμε και είναι της τάξης του 0.25%.

Αυτές που χρησιμοποιεί ο Δρ Νώντας Καποσίτας γίνονται στο ιατρείο και περιλαμβάνουν:

Ενθεμάτα σιλικόνης του στήθους

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες εταιρείες εμφυτευμάτων σιλικόνης αλλά ο Δρ Καποσίτας χρησιμοποιεί τα Αμερικανικά ενθέματα σιλικόνης της Mentor. Όσον αφορά τη προβολή που προσφέρουν διακρίνονται στα Low, Moderate και στα High profile.Χρησιμοποιούμε την νέα γενιά (5η) ενθεμάτων (Cohesive I,II-Gummy Bears) από την εμφάνιση τους το 2004 και σας βεβαιώ ότι το ποσοστό προβλημάτων που έχουμε συναντήσει έχοντας κάνει περισσότερα από 2000 ζευγάρια πλαστικής στήθους είναι <0.5%.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα ενθέματα από 4η και 5η γενιά από τον Κο Καποσίτα.

Αυξηση στήθους-προσθετική

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους

Η επέμβαση γίνεται με γενική η με τοπική αναισθησία και μέθη. Η τομή γίνεται στην υπομαστική πτυχή, δεν φαίνεται,είναι άρτια τεχνικά, δίνει την δυνατότητα για μια ευρύχωρη θήκη, δεν δημιουργεί κάψα,και επιτρέπει τον θηλασμό.

Η τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται στο 70% των περιπτώσεων με την νέα μέθοδο subfascial  (SF technique) και σε ένα μικρό ποσοστό κάτω από τον μυ ανάλογα με την περίπτωση (Dual plane).

Η νέα μέθοδος αυξητικής στήθους γίνεται με την τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από την περιτονία-θήκη του μείζονα θωρακικού μυός και έχει αναδειχθεί σε μια επαναστατική λύση. Αυτή η επιτυχημένη μέθοδος πλαστικής του μαστού δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο στήθος μια και περιορίζει την στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών και δίνει μια εξαιρετικά φυσική εμφάνιση στο νέο στήθος.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης γίνεται ογκομέτρηση με ειδικό sizer (Over-expanded method) για ακριβή επιλογή του μεγέθους του ενθέματος για να βγεί το αποτέλεσμα όπως το είχαμε σχεδιάσει με την γυναίκα στο ιατρείο αλλά και το σημαντικότερο να έχει η γυναίκα μια προσθετική στήθους χωρίς πόνο και φυσικό αποτέλεσμα.

Βίντεο: Δείτε την τεχνική μας

Αυξηση στήθους-προσθετική
η τεχνική μας

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής μας

Εφαρμόζοντας την νέα τεχνική παίρνουμε τα υπέρ της μιάς και της άλλης τεχνικής ενώ αποφεύγουμε τα μειονεκτήματά τους:

 1. Αποφεύγουμε την εικόνα ενός αφύσικου τεχνικά στήθους
 2.  Έχουμε αρκετά μαλακά μόρια να για να καλύψουμε το ένθεμα
 3. Δεν έχουμε rippling στον άνω πόλο του στήθους.
 4. Έχουμε λιγότερο τραύμα και συνεπώς μια αυξητική στήθους χωρίς πόνο
 5. Ο μύς κάτω απότο ένθεμα το πιέζει και το κάνει πιο μαλακό και συνεπώς πιο φυσικό.
 6. Έχουμε πολύ καλή πληρότητα στον άνω πόλο του στήθους και αισθητικά φαίνεται πιο προβολικό και πιο φυσικό.

  Ανάρρωση μετά την αυξητική στήθους

Στην ασθενή βάζουμε ένα ειδικό σουτιέν της εταιρίας Mentor και θα το φορέσει για 15 ημέρες. Μετά μπορεί να αγοράσει η χειρουργημένη ένα αθλητικό σουτιέν που θα το φορά άλλες 15 ημέρες. Η γυναίκα μπορεί να φύγει για το σπίτι της άμεσα ή την επόμενη μέρα. Η επέμβαση με την τεχνική over-expanded μέσα στο χειρουργείο έχει μια εντελώς ανώδυνη ανάρρωση και σχεδόν όλες οι γυναίκες δεν παίρνουν πάνω από 2-3 Lonarid. Χορηγούμε αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους. Η γυναίκα δεν χρειάζεται μασάζ μια και το ένθεμα της νέας γενιάς δεν το απαιτεί

Επιπλοκές-κίνδυνοι-παρενέργειες της προσθετικής στήθους

Αν παρουσιασθούν αντιμετωπίζονται ενώ ο σχηματισμός κάψας που στη δεκαετία του 80 ήταν ένα πρόβλημα, σήμερα είναι σπάνιο λόγω της νέας γενιάς των ενθεμάτων.

Σύντομο βίντεο: 4 κοπέλες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους με την νέα τεχνική μας μοιράζονται την εμπειρία τους και εστιάζουν στην ανώδυνη ανάρρωση και το φυσικό αποτέλεσμα.

αυξητική στήθους

 Η φυσική εξέλιξη του μαστού μετά την επέμβαση

Η γυναίκα πολύ σύντομα νιώθει το ένθεμα μέρος του σώματος της, ενώ ο περιοδικός προληπτικός έλεγχος του μαστού μπορεί να γίνει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα (Μαστογραφία, Ψηφιακή μαστογραφία,Υπέρηχοι, Μαγνητική τομογραφία). Κάθε γυναίκα 3 χρόνια μετά την αυξητική στήθους πρέπει να κάνει την πρώτη Μαγνητική τομογραφία στο στήθος σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

 

Αυξητική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά