Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους παραμένει στις κορυφαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής σε ζήτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Το στήθος της γυναίκας είναι μοναδικό για κάθε μία και την χαρακτηρίζει. Η κάθε γυναίκα θέλει το δικό της μέγεθος και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής της και τον χαρακτήρα της.

Το πιο σημαντικό βήμα πριν την επέμβαση της πλαστικής στήθους είναι η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Η επιθυμία της γυναίκας σχετικά με το μέγεθος και γενικά πως θα ήθελε το στήθος της μετά την επέμβαση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που μαζί με τις μετρήσεις και την εμπειρία μας θα οδηγήσει σε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Η προσθετική στήθους όπως αλλιώς λέγεται η αυξητική στήθους έχει αυξηθεί πολύ τελευταία και ο λόγος είναι η εξάπλωση των social media (facebook/instagram) σε όλα τα κοινωνικά στρώματα με δημοσιεύσεις φωτογραφιών πράγμα οδήγησε κυρίως την γυναίκα αλλά και το περιβάλλον της να απενοχοποιήσουν την επέμβαση.

Αυξητική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά από το αρχείο μας

Πότε μπορείτε να κάνετε την επέμβαση

 1. Όταν έχετε μικρό στήθος (μικρός όγκος στήθους). Σήμερα βλέπουμε ένα αυξημένο ποσοστό αυτής της υποπλασίας και μπορεί να οφείλεται στην ελλειπή ανάπτυξη ή να είναι το αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή απώλεια βάρους. Η τελευταία εμφανίζεται σαν πτώση του μαστού ή ψευδοπτώση (άδειος η ξεφούσκωτος μαστός). Η πλαστική του στήθος με το κατάλληλο μεγέθους ένθεμα λύνει το πρόβλημα με ή χωρίς ανόρθωση μαστών.
 2. Ο δεύτερος λόγος είναι ο ψυχολογικός που ουσιαστικά είναι ταυτόσημος με τον πρώτο λόγο. Ένα μικρό στήθος δημιουργεί ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση στην γυναίκα. Το έχουμε δεί εκατοντάδες φορές πώς νιώθουν οι γυναίκες μετά την επέμβαση όταν βλέπουν το νέο στήθος στον καθρέφτη.
 3. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ο ενδυματολογικός όπου όλες σχεδόν οι γυναίκες δεν μπορούν να βρούν εσώρουχα και ρούχα. Είναι εκπληκτικό πως αλλάζει μετά την επέμβαση η ψυχολογία της γυναίκας και οι σχέσεις με το περιβάλλον η το σύντροφο τους.

Τα στάδια της επέμβασης

 1. Η συνάντηση με το πλαστικό χειρουργό. (Consultation)
 2. Η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος
 3. Η εγχείρηση και
 4. Η ανάρρωση.

Προσθετική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά, από το αρχείο μας

 

Σχεδιάζοντας την επέμβαση της αυξητικής στήθους

Στην συνάντηση με τον Κο Καποσίτα θα γίνει η λήψη του ιατρικού ιστορικού.

Στο τέλος αυτού καλό θα ήταν να έχετε επισημάνει μερικές φωτογραφίες με αποτελέσματα από αυξητική στήθους που σας αρέσουν και να τις δείξετε στον γιατρό.

Έχοντας χειρουργήσει περισσότερα από 2000 στήθη βρήκαμε πολλά μυστικά που μας βοηθάνε στην επιλογή του μεγέθους και αυτο φαίνεται από το χαμηλό ποσοστό των αλλαγών ενθεμάτων που έχουμε και είναι της τάξης του 0.25%.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα ενθέματα από 4η και 5η γενιά από τον Κο Καποσίτα.

Αυξηση στήθους-προσθετική

 

Είναι πολλές φορές δύσκολο να καταλάβετε μόνες σας με οποιαδήποτε μέθοδο επιλέξετε πιο μέγεθος σας ταιριάζει περισσότερο μια και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως οι διαστάσεις του Θώρακα, το υπάρχον μέγεθος του στήθους, το cup size,το ύψος της γυναίκας και το βάρος, η περίμετρος του στήθους, η απόσταση του στήθους από την μέση γραμμή,η θέση των θηλών, η ελαστικότητα του δέρματος,το ποσοστό του υποδορίου λίπους κλπ.

Πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται από πριν πιο μέγεθος τους ταιριάζει και μετά την εξέταση βλέπουμε οτι συμπίπτει με την δικιά μας άποψη. Πάντως η γνώμη της γυναίκας για μας είναι πολύ σημαντική και αυτή καθορίζει την κατεύθυνση του μεγέθους.

Κλινική εξέταση- Επιλογή του μεγέθους του ενθέματος σιλικόνης

Πολλές μέθοδοι έχουν προταθεί ακόμα και οι υπολογιστές σε μια προσπάθεια να υπολογίσει κάποιος τι μέγεθος ένθεμα απαιτείται για κάθε περίπτωση αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά το μάτι ενός έμπειρου στην αυξητική στήθους πλαστικού χειρουργού.. Αυτές που χρησιμοποιώ λαμβάνουν χώρα στο ιατρείο και αφορούν:

Ενθεμάτα σιλικόνης του στήθους

Στο εμπόριο κυκλοφορούν τα Αμερικανικά ενθέματα σιλικόνης της Mentor. Όσον αφορά τη προβολή που προσφέρουν διακρίνονται στα Low, Moderate και στα High profile.Χρησιμοποιούμε την νέα γενιά ενθεμάτων (Cohesive I,II-Gummy Bears) από την εμφάνιση τους το 2004 και σας βεβαιώ ότι το ποσοστό προβλημάτων που έχουμε συναντήσει έχοντας κάνει περισσότερες από 2000 προσθετικές στήθους είναι <0.5%.

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους

Η επέμβαση γίνεται με γενική η με τοπική αναισθησία και μέθη. Η τομή γίνεται στην υπομαστική πτυχή, δεν φαίνεται,είναι άρτια τεχνικά, δίνει την δυνατότητα για μια ευρύχωρη θήκη, δεν δημιουργεί κάψα,και επιτρέπει τον θηλασμό.

Η τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται στο 70% των περιπτώσεων με την νέα μέθοδο subfascial  (SF technique) και σε ένα μικρό ποσοστό κάτω από τον μυ ανάλογα με την περίπτωση (Dual plane).

Η νέα μέθοδος αυξητικής στήθους γίνεται με την τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από την περιτονία-θήκη του μείζονα θωρακικού μυός και έχει αναδειχθεί σε μια επαναστατική λύση. Αυτή η επιτυχημένη μέθοδος πλαστικής του μαστού δίνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο στήθος μια και περιορίζει την στρογγυλάδα του πάνω πόλου των μαστών και δίνει μια εξαιρετικά φυσική εμφάνιση στο νέο στήθος.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης γίνεται ογκομέτρηση με ειδικό sizer (Over-expanded method) για ακριβή επιλογή του μεγέθους του ενθέματος για να βγεί το αποτέλεσμα όπως το είχαμε σχεδιάσει με την γυναίκα στο ιατρείο αλλά και το σημαντικότερο να έχει η γυναίκα μια προσθετική στήθους χωρίς πόνο

 

Βίντεο: Δείτε την τεχνική μας

Αυξηση στήθους-προσθετική
η τεχνική μας

 

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής μας

Εφαρμόζοντας την νέα τεχνική παίρνουμε τα υπέρ της μιάς και της άλλης τεχνικής ενώ αποφεύγουμε τα μειονεκτήματά τους:

 1. Αποφεύγουμε την εικόνα ενός αφύσικου τεχνικά στήθους
 2.  Έχουμε αρκετά μαλακά μόρια να για να καλύψουμε το ένθεμα
 3. Δεν έχουμε rippling στον άνω πόλο του στήθους.
 4. Έχουμε λιγότερο τραύμα και συνεπώς μια αυξητική στήθους χωρίς πόνο
 5. Ο μύς κάτω απότο ένθεμα το πιέζει και το κάνει πιο μαλακό και συνεπώς πιο φυσικό.
 6. Έχουμε πολύ καλή πληρότητα στον άνω πόλο του στήθους και αισθητικά φαίνεται πιο προβολικό και πιο φυσικό.

  Ανάρρωση μετά την αυξητική στήθους

Στην ασθενή βάζουμε ένα ειδικό σουτιέν της εταιρίας Mentor και θα το φορέσει για 15 ημέρες. Μετά μπορεί να αγοράσει η χειρουργημένη ένα αθλητικό σουτιέν που θα το φορά άλλες 15 ημέρες. Η γυναίκα μπορεί να φύγει για το σπίτι της άμεσα ή την επόμενη μέρα. Η επέμβαση με την τεχνική over-expanded μέσα στο χειρουργείο έχει μια εντελώς ανώδυνη ανάρρωση και σχεδόν όλες οι γυναίκες δεν παίρνουν πάνω από 2-3 Lonarid. Χορηγούμε αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους. Η γυναίκα δεν χρειάζεται μασάζ μια και το ένθεμα της νέας γενιάς δεν το απαιτεί

Επιπλοκές-κίνδυνοι-παρενέργεις της προσθετικής στήθους

Αν παρουσιασθούν αντιμετωπίζονται ενώ ο σχηματισμός κάψας που στη δεκαετία του 80 ήταν ένα πρόβλημα,σήμερα είναι σπάνιο λόγω της νέας γενιάς των ενθεμάτων.

Δείτε ενα σύντομο βίντεο όπου 4 κοπέλες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους με την νέα τεχνική μας και περιγράφουν την εμπειρία τους αμέσως μετά την επέμβαση. Περιγράφουν την ανώδυνη ανάρρωση ενώ δείχνουν εντυπωσιασμένες από το φυσικό αποτέλεσμα του στήθους.

αυξητική στήθους

 Η φυσική εξέλιξη του μαστού μετά την επέμβαση

Η γυναίκα ενσωματώνει το ένθεμα σύντομα στο σώμα της, ενώ ο περιοδικός προληπτικός έλεγχος του μαστού δεν εμποδίζεται (Μαστογραφία, Ψηφιακή μαστογραφία,Υπέρηχοι, Μαγνητική τομογραφία). Κάθε γυναίκα 3 χρόνια μετά την αυξητική στήθους πρέπει να κάνει την πρώτη Μαγνητική τομογραφία στο στήθος.

 

 

Αυξητική στήθους φωτογραφίες πριν και μετά