Αντιγήρανση προσώπου με υαλουρονικό:Η τεχνική διπλού επιπέδου (Dual plane technique)ΥαλορουνικόΗ γήρανση του προσώπου χαρακτηρίζεται από μεταβολές του δέρματος, χαλάρωση,και απώλεια όγκου. Η απώλεια του όγκου αφορά τις οστικές κατασκευές αλλά και τα διαμερίσματα του λίπους και αντιμετωπίζεται με απορροφήσιμα υλικά όπως είναι το υαλουρονικό.

Από ανατομική άποψη το εν τω βάθει και το επιπολής λίπος συμπεριφέρονται διαφορετικά με ένα προβλέψιμο τρόπο. Ο όγκος συνεπώς αποκαθίσταται με μια τεχνική που διορθώνει πρώτα τον εν τω βάθει όγκο και μετά τον επιφανειακό. Η στρατηγική αυτή λέγεται Dual plane.

Πιο παλιά το ενέσιμο υαλουρονικό αντιμετώπιζε τα προβλήματα της επιφάνειας του δέρματος με μικρής διάρκειας αποτελέσματα.

Σήμερα τα υλικά πληρώσεως δεν χρησιμοποιούνται μόνο για αντιμετώπιση των επιφανειακών ρυτίδων αλλά κυρίως για αύξηση του όγκου και τα επίπεδα εκχύσεως είναι τα βαθειά στρώματα.

Συνεπώς η τεχνική δίνει πιο αναλογική βελτίωση στο πρόσωπο. Αποκαθιστώντας τον χαμένο όγκο βοηθάει έως κάποιου σημείου να περιορίσει την χαλάρωση του δέρματος και δίνει ενα αποτέλεσμα που να μοιάζει με το λίφτινγκ προσώπου.


 υαλορουνικό
Εδώ μπορείτε να δείτε τα επίπεδα που επιδέχονται βελτίωση με την χρήση υαλουρονικού με την μέθοδο Dual plane


Τα οστικά μέρη που αλλάζουν με την πάροδο της ηλικίας είναι ο κόγχος,γύρω από τον κόγχο, τα ζυγωματικά,η υποζυγωματική περιοχή και η περιοχή των κάτω γνάθων.


Τα διαμερίσματα λίπους που υφίστανται μεταβολές και απώλεια όγκου είναι το λίπος κάτω και στο πλάι από τον μύ των βλεφάρων, το εν τω βάθει στρώμα της παρειάς και το λίπος του πηγουνιού. Επίσης χάνεται το λίπος μπροστά από το αυτί, στην κροταφική περιοχή και στην γραμμή της κάτω γνάθου (jawline)


a. εν τω βάθει λιπώδη διαμερίσματα,b.επιπολής διαμερίσματα λίπους,c. Χαλάρωση του κεντρικού επιφανειακού λίπους


Οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν και δημιουργούν το φαινόμενο της γραμμής των δακρύων (tear trough deformity), την αυλακιά στο μέσο πρόσωπο,τις ρινοχειλικές αύλακες,τις παρειακές γραμμές και τις γραμμές της μαριονέτας.

Εικ. Τα σημεία χαλαρωσης στο πρόσωπο από την χαλάρωση των συνδέσμων


Η τεχνική διπλού επιπέδου (dual plane technique)

Η στρατηγική της θεραπείας αφορά τόσο την ατροφία των οστών όσο και του λίπους μαζί με την χαλάρωση του δέρματος. Η τεχνική Dual plane στηρίζεται στην ογκομετρική και αισθητικά αποδεκτή βελτίωση αυτών των κατασκευών με σκοπό να επιτύχει ενα πρόσωπο ογκομετρικά αναζωογονημένο.


Το είδος και η ρευστότητα του υαλουρονικού είναι διαφορετικό ανάλογα με το τι θέλουμε να διορθώσουμε δηλαδή ποιές περιοχές στο πρόσωπο χρειάζονται διόρθωση.Η τεχνική dual plane -φωτογραφίες

υαλορουνικό

Διόρθωση περικογχικής περιοχής

 

υαλορουνικό

Διόρθωση περιοχής της γραμμής της κάτω γνάθου (jawline filling)

 

υαλορουνικό

Διόρθωση των κάτω βλεφάρων


Ενέσιμα υλικά. Φωτογραφίες