Αντιγήρανση χεριών με υαλουρονικό

Πολλοί και πολλές ενδιαφέρονται για ταυτόχρονη αναζωογόνηση στο πρόσωπο και στα χέρια. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο τα τελευταία χρόνια. Πολλά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την πλαστική των χεριών όπως το λίπος,ο υδροξυαπατίτης και το υαλουρονικό οξύ.

Η γήρανση των χεριών είναι μια φυσιολογική διαδικασία και χαρακτηρίζεται απο ρυτίδες, βαθουλώματα και εισολκές στην ράχη του χεριού, προβολή των φλεβών,και των τενόντων. Υπάρχει ατροφία των ενδογενών μυών του χεριού και του υποδορίου λίπους, με χαλάρωση του δέρματος και των υπολλοίπων ανατομικών στοιχείων.

Οι ασθενείς ζητούν αποκατάσταση της νεανικότητας και του χαμένου όγκου των ιστών του χεριού. Πολλές μέθοδοι έχουν χρησιμποιηθεί κατά καιρούς όπως η σκληροθεραπεία,το λίπος, το υαλουρονικό.

Αντιγήρανση χεριών με υαλουρονικό
Υαλουρονικό στα χέρια πριν την έκχυση υαλουρονικού

 

Αντιγήρανση χεριών με υαλουρονικό
Υαλουρονικό στα χέρια μετά την έκχυση

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ανατομία της περιοχής όπως,τις φλέβες, τους τένοντες,τα αισθητικά νεύρα. Η επιφανεική περιτονία (dorsal superficial lamina) δεν έχει νεύρα και φλέβες από κάτω και περιέχει λίπος.

Η μέθοδος με υαλουρονικό

Step 1
Εφαρμόζουμε τοπική ανισθητική κρέμα στην ράχη του χεριού και περιμένουμε 20 λεπτά να δράσει.

Step 2
Εφαρμόζουμε τοπική αντισηψία στην περιοχή που θα κάνουμε το υαλουρονικό.

Step 3
Στα 4 μεσοδακτύλια διαστήματα εκχέουμε μικρές ποσότητες υαλουρονικού 0.5 cc ανά/μεσοδακτύλιο διάστημα. Η έκχυση επιτυγχάνεται με τέντωμα του δέρματος και η έκχυση γίνεται κάθετα στο δέρμα με προσοχή στις ραχιαίες φλέβες και του εκτείνοντες τένοντες. Η έκχυση γίνεται επιφανειακά κάτω από την επιπολής περιτονία αποφεύγοντας το εν τω βάθει στρώμα της περιτονίας.

Step 4
Χρησιμοποιούμε τοπικό μασάζ με ειδικό τζέλ και γίνεται επιμελής έλεγχος για ασυμμετρίες.

Step 5
Εξετάζουμε και τα δύο χέρια να έχουν νεανική όψη χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητας των χεριών.