Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Λιποαναρρόφηση κοιλίας
Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Η κοιλιά είναι μια περιοχή του σώματος που είναι πολύ δημοφιλής για λιποαναρρόφηση και αφορά άνδρες και γυναίκες. Η κοιλιά αποτελείται από δέρμα και υποδόριο λίπος και κάτω από αυτό από τους κοιλιακούς μύες. Τα τοιχώματα αυτά καλύπτουν τα ενδοκοιλιακά σπλάχνα. Μέσα στην κοιλία υπάρχει λίπος που ανάλογα με το βάρος του κάθε ανθρώπου ποικίλλει σε ποσότητα (ενδοκοιλιακό λίπος). Η λιποαναρρόφηση της κοιλίας αφορά την αφαίρεση του λίπους που είναι μόνο κάτω από το δέρμα και λέγεται υποδόριο λίπος.

Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Σε ποιες περιοχές της κοιλιάς μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση

Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις διάφορες περιοχές της κοιλιάς και να τις χωρίσουμε ώς εξής: 1.Την άνω κοιλιά ή την περιοχή του επιγαστρίου 2:Την κατώτερη κοιλιά 3:Την περιοχή γύρω από τον ομφαλό 4:Την μέση περιοχή και την μέση.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η κλινική εξέταση από τον Κο Καποσίτα είναι σημαντική για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης της κοιλιάς γιατί θα πρέπει να εξετάσουμε την ύπαρξη ή όχι ομφαλοκήλης, επιγαστρικής κήλης αλλά και την πραγματική ποσότητα του λίπους τόσο κάτω από το δέρμα όσο και ενδοκοιλιακά. Αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό σημείο πριν την επέμβαση.

Η ποσότητα του λίπους που βρίσκεται ενδοκοιλιακά δεν μπορεί να αφαιρεθεί με την λιποαναρρόφηση αλλά μπορεί να φύγει με διατροφή και γυμναστική. Κατά την κλινική εξέταση θα πρέπει να δούμε επίσης εάν η γυναίκα έχει διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών από προηγηθείσα εγκυμοσύνη  και σε περίπτωση που έχει διάσταση θα πρέπει να εξετάσουμε εάν είναι υποψήφια για λιποαναρρόφηση κοιλίας ή για κοιλιοπλαστική.

Λιποαναρρόφηση κοιλίας

Από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα


Λιποαναρρόφηση κοιλίας επέμβαση-ανάρρωση

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης κοιλίας γίνεται με γενική αναισθησία. Κατά την διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιούμε λεπτές κάνουλες για την αφαίρεση του λίπους από τις περιοχές της κοιλίας. Σήμερα έχουμε την δυνατότητα με τις σύγχρονες μεθόδους να δώσουμε στην κοιλιά το ανάγλυφο των κοιλιακών μυών που στα ανδρικά σώματα παίρνει την εικόνα των 6-packs ενώ στα γυναικεία το ανάγλυφο των καθέτων πλαϊνών γραμμών. Μετά την επέμβαση τοποθετούμε μια ζώνη κοιλίας ειδική για την επέμβαση. Ο χειρουργημένος θα φορέσει την ζώνη για 4 εβδομάδες. Η ανάρρωση της επέμβασης της λιποαναρρόφησης κοιλίας είναι γρήγορη και ο χειρουργημένος δεν πονάει. Επιπλέον δεν χρειάζεται να μείνετε στην κλινική το βράδυ. Η επιστροφή στην γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες.

 

Λιποαναρρόφηση κοιλίας. Φωτογραφίες