Πλαστική στο εφήβαιο-ηβικό

πλαστική εφηβαίου

Τελευταία τάση στην πλαστική χειρουργική αποτελεί η περιοχή του εφηβαίου και του ηβικού. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της επέκτασης του εμπορίου με πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και επιπλέον γιατί οι γυναίκες αποτριχώνουν την περιοχή.

 

Αυτό έχει οδηγήσει τις γυναίκες να βλέπουν στην περιοχή του εφηβαίου και του ηβικού το φούσκωμα αλλά και την χαλάρωση εάν υπάρχει.

.
Αυτό οδηγεί τις γυναίκες να θέλουν να διορθώσουν την περιοχή ελαττώνοντας το μέγεθος της. Η επέμβαση στο ηβικό μπορεί να συνδυασθεί και με αιδιοπλαστική εάν απαιτείται.

Η αύξηση του μεγέθους στην περιοχή του εφηβαίου και του ηβικού οστού μπορεί να προέρχεται:

  1. Από κληρονομικούς λόγους: Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχουμε προβολικό ηβικό οστούν η ακόμα εναπόθεση τοπικού λίπους που λειτουργεί σαν αποθήκη λίπους. Πρέπει να ξέρετε ότι η περιοχή αυτή έχει ορμόνο-εξαρτώμενο λίπος που ανθίσταται στην δίαιτα και την γυμναστική.
  2. Μετά από αύξηση βάρους όπου έχουμε εναπόθεση τοπικού λίπους.
  3. Μετά από εγκυμοσύνες πού λόγω αύξησης του βάρους μπορούμε να έχουμε αύξηση της προβολής της περιοχής.
  4. Μετά από αυξομειώσεις βάρους βλέπουμε επιπλέον και χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή. Αυτή την χαλάρωση την βλέπουμε έντονα μετά από επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής για μεγάλη απώλεια βάρους.
  5. Γήρανση της περιοχής λόγω ηλικίας μπορούμε να δούμε τόσο εναποθέσεις λίπους όσο και χαλάρωση το δέρματος.
  6. Μετά από πλαστική κοιλίας- κοιλιοπλαστική όταν δεν έγινε αποκατάσταση της περιοχής κατά την επέμβαση.
  7. Μετά από καισαρική τομή

Συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό

Κατά την συνάντηση στο ιατρείο μας θα δούμε την περιοχή εάν έχει μόνο τοπικό λίπος ή και χαλάρωση του δέρματος. Κατά την κλινική εξέταση θα σας ενημερώσουμε εάν υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για βελτίωση της περιοχής

.top πλαστικοί χειρουργοί

Οι τεχνικές

Οι τεχνικές που έχουμε στην διάθεση μας είναι κατ-αρχήν η λιποαναρρόφηση είτε με tumescent τεχνική,είτε με Laser (Smart Lipo) είτε με υπερήχους. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να έχετε καλή ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή του εφηβαίου και του ηβικού οστού. Εάν στην περιοχή υπάρχει χαλαρό δέρμα τότε θα απαιτηθεί και λίφτινγκ της περιοχής σε συνδυασμό εάν απαιτείται με μίνι πλαστική κοιλίας. Τέλος η περιοχή μπορεί να αντιμετωπισθεί άμεσα στην διάρκεια μιας κανονικής κοιλιοπλαστικής. Πολλές φορές εάν προ-υπάρχει καισαρική ή κοιλιοπλαστική η τομή αφαιρείται

Μετά την επέμβαση

Όλες και όλοι παίρνουν αντιβιοτικά, δεν απαιτείται να μείνουν στην κλινική και πρέπει να απέχουν από την εργασία 2-4 ημέρες ανάλογα εάν έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση η σε λίφτινγκ της περιοχής. Ένας μικρός ελαστικός επίδεσμος βοηθάει την ανάρρωση για 2 εβδομάδες. Μπορείτε να οδηγήσετε άμεσα μια και η επέμβαση δεν πονάει.

 

 

 

 

Πλαστική εφηβαίου. Φωτογραφίες