Λιποαναρρόφηση (4D high def, vaser, laser, tumescent)

 

Η λιποαναρρόφηση σαν επέμβαση ξεκίνησε με αφαίρεση του τοπικού λίπους (ψωμάκια). Έκτοτε η επέμβαση επεκτάθηκε και πήρε την σημερινή μορφή και λέγεται λιπογλυπτική του σώματος (συνδυασμός λιποαναρρόφησης και μεταφοράς λίπους) μιας και αλλάζει την μορφή του τόσο στην πρόσθια επιφάνεια (κοιλιά,στήθος, μηροί, γόνατα) όσο και στην οπίσθια (πλάτη, γλουτοί, γάμπες).

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης σήμερα μπορεί και δίνει σημαντικές αλλαγές στο σώμα γρήγορα και με ασφάλεια.

Είδη λιποαναρρόφησης

1.Λιποαναρρόφηση tumescent

Η λιποαναρρόφηση περιλάμβάνει την έγχυση του διαλύματος tumescent για μείωση του πόνου αλλά και την αφαίρεση καθαρού λίπους μέσω αόρατων τομών.Η λιποαναρρόφηση tumescent (εδώ βασίζονται όλες οι τεχνικές) έχει αποδειχθεί ασφαλής με τις δόσεις των φαρμάκων που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρουργοί. Η έγχυση αυτή μειώνει κατά πολύ την απώλεια του αίματος,τις εκχυμώσεις και τον πόνο μετεγχειρητικά σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνικές που υπήρχε απώλεια αίματος. Μετά την επέμβαση ο/η χειρουργημένος/η δεν πονάει. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται με χρήση κάνουλας μικρότερης των 3 mm.

 

Περίπτωση από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

Λιποαναρρόφηση 360

2. Laser Λιποαναρρόφηση

Είναι η τελευταία μορφή λιποαναρρόφησης και περιλαμβάνει την SmartLipo, SlimLipo, LipoLite, κλπ,.Η επέμβαση περιλαμβάνει τα ίδια στάδια της λιποαναρρόφησης αλλά πρίν την αναρρόφηση του λίπους μια ειδική κάνουλα εισέρχεται και απελευθερώνει ενέργεια για να σπάσει το λίπος πρίν την αναρρόφηση.

Το μηχάνημα του laser κάνει την αφαίρεση του λίπους πιο ξεκούραστη. Παράλληλα υπάρχει η πεποίθηση ότι η ενέργεια συσφίγγει το δέρμα αλλά είναι κάτι που δεν έχει αποδειχθεί με μελέτες.Χρειάζονται μεγαλύτερες τομές αλλά και η επέμβαση διαρκεί πιο πολύ.

3.Vaser Λιποαναρρόφηση

Αυτή η τεχνική εμφανίστηκε πρίν την laser.Έχει τα ίδια στάδια της λιποαναρρόφησης αλλά η ενέργεια διοχετεύεται μέσω υπερήχων.Πιο ξεκούραστη για τον πλαστικό χειρουργό.Άναφέρεται ότι έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με την laser αλλά και στην περίπτωση του vaser λιποαναρρόφησης δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνει ότι υπερτερεί.

 

Λιποαναρρόφηση


Περιοχές που γίνεται η λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει σε διάφορες περιοχές του σώματος

Τι επιλογές έχουν οι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν καλές αναλογίες βάρους προς ύψος και να έχουν αποθήκες λίπους στα πιο πάνω σημεία που αναφέραμε.

Η πρώτη επιλογή

Ένας υποψήφιος θα ζητήσει συνήθως λιποαναρρόφηση μίας ή και περισσοτέρων περιοχών του σώματος ( η συνηθέστερη επιλογή).Ο κάθε υποψήφιος έχει ήδη διαμορφωμένη άποψη, δηλαδή τι ακριβώς τον/την ενοχλεί και τι θέλει να διορθώσει.

Σε όλες τις περιπτώσεις η λήψη του ιστορικού είναι σημαντική αλλά και η εκτεταμένη συζήτηση για την λιποαναρρόφηση όσο αφορά τα υπέρ και κατά της επέμβασης

Η δεύτερη επιλογή

Η 4D λιποαναρρόφηση high def διαφορετικών επιπέδων και μεταφορά λίπους σε άλλα σημεία του σώματος που θέλουμε να τονίσουμε.

Πού εφαρμόζεται

Πρόκειται για την εξέλιξη της λιποαναρρόφησης αλλά κυρίως του σχεδιασμού των περιοχών που θα επέμβουμε για να αλλάξουμε το σχήμα του σώματος και να αναδείξουμε ανατομικές περιοχές.Σε αυτό το σχεδιαστικό πλάνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λίπος που αφαιρούμε και να το προσθέσουμε σε άλλα σημεία του σώματος (σύγχρονη λιπογλυπτική).Αφορά το πρόσθιο ή το οπίσθιο μέρος του σώματος αλλά και συνδυασμό των δύο.

 

λιποαναρρόφηση

Ο σχεδιασμός της λιποαναρρόφησης του προσθίου τμήματος του σώματος αφορά

Photo Gallery 4D lipo def πρόσθιας επιφάνειας του σώματος από το αρχείο μας

Λιποαναρρόφηφη 4D

Λιποαναρρόφηφη κοιλίας


Ανόρθωση γλουτών-bbl


Ο σχεδιασμός του οπισθίου τμήματος του σώματος αφορά κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που μπορεί να απαιτηθεί για συμπλήρωση της λιπογλυπτικής της πρόσθιας επιφάνειας.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αλλαγή του προτύπου των γλουτών από

Σε σχήμα στρογγυλό με καμπύλη δίκην τελικού S.

λιποαναρρόφηση

Περιλαμβάνει την λιποαναρρόφηση

Είναι η λεγόμενη ανόρθωση γλουτών ή αλλιώς Brazilian butt lift-BBL


Λιποαναρρόφηση

 

Photo Gallery 4D λιποαναρρόφησης οπίσθιας περιοχής του σώματος από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα

 


Λιποαναρρόφηση αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα μετά από την λιποαναρρόφηση φαίνονται σταδιακά αν και σε πολλές περιπτώσεις οι χειρουργημένοι μπορούν να δουν την αρχική μεταβολή άμεσα. Σταδιακά υποχωρεί το οίδημα και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 6-9 μήνες

Λιποαναρρόφηση
Η Μάρα αναλύει την εμπειρία της από την λιποαναρρόφηση 4d 360o που υποβλήθηκε από τον Δρ Νώντα Καποσίτα

 

Λιποαναρρόφηση κίνδυνοι-επιπλοκές

Οι επιπλοκές από την λιποαναρρόφηση είναι σπάνιες. Το πιο συχνό πρόβλημα που συναντούμε είναι ο ασθενής να είναι λιγότερο ευχαριστημένος γιατί είχε άλλες προσδοκίες απ’ αυτές που πραγματικά μπορεί να επιτύχει η λιποαναρρόφηση. Έτσι λοιπόν το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η καλή ενημέρωση σας για τις δυνατότητες της επέμβασης αλλά και η σωστή επικοινωνία με τον πλαστικό χειρουργό. Η λήψη ενός καλού ιστορικού, η αποφυγή αφαίρεσης υπερβολικού λίπους, η αποφυγή λήψης φαρμάκων που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για αποφυγή των επιπλοκών.

Λιποαναρρόφηση ανάρρωση

Η ανάρρωση μετά την λιποαναρρόφηση είναι γρήγορη και χωρίς πόνο. Αυτό συμβαίνει από το 1992 όταν ο Αμερικανός πλαστικός χειρουργός Klein χρησιμοποίησε την ειδική έκχυση υγρών πριν την επέμβαση η οποία μείωνει την απώλεια αίματος κατά πολύ αλλά και τον πόνο. Μπορούμε να πούμε ότι η λιποαναρρόφηση είναι μια ανώδυνη επέμβαση η οποία έχει ήπιο πρήξιμο και μελανιές που υποχωρούν γρήγορα, αλλά δεν εμποδίζει την χειρουργημένη να συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες. Οι χειρουργημένοι φορούν ενα ειδικό κορσέ για 4 εβδομάδες ο οποίος είναι πολύ καλά ανεκτός κάτω από τα ρούχα.


Λιποαναρρόφηση

 

 

Λιποαναρρόφηση. Φωτογραφίες