Πλαστική αυτιών - Μειωτική Ωτοπλαστική

Μειωτική ωτοπλαστικήΗ υπερτροφία ή τα μεγάλα σε μήκος αυτιά δεν είναι πολύ σπάνιο πρόβλημα. Τα περισσότερα αυτιά που δείχνουν μεγάλα επειδή απλώς στέκονται μακριά από το κεφάλι (πεταχτά αυτιά). Τα πραγματικά μεγάλα αυτιά είναι μια διαφορετική κατάσταση και αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα πεταχτά αυτιά. Το φυσιολογικό μέγεθος του αυτιού όσο αφορά το ύψος είναι 5.5-6.5 cm και το εύρος 3-4.5cm και ότι υπερβαίνει τις διαστάσεις αυτές εμπίπτει στην κατηγορία αυτή.

Ενώ τα πεταχτά αυτιά αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα που δημιουργεί μια άσχημη ψυχολογία για άνδρες και γυναίκες τα πραγματικά μεγάλα αυτιά δημιουργούν ακόμα πιο έντονη ψυχολογική επιβάρυνση σε όλες τις ηλικίες. Τα αυτιά φθάνουν στο μέγεθος των ενηλίκων πολύ πιο νωρίς από τα άλλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η επέμβαση μπορεί γίνει όταν οι ενδιαφερόμενοι φθάσουν στην ηλικία των 5 ετών. Προτιμούμε να εκτιμούμε το πρόβλημα κατ’ιδίαν και αναλόγως να παίρνουμε τις αποφάσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων όταν πρόκειται για παιδί ή έφηβο ή των ίδιων των ασθενών όταν πρόκειται για ενήλικες.

Η επέμβαση

Η επέμβαση της μειωτικής ωτοπλαστικής είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία και φυσικά είναι διαφορετική από την κλασσική ωτοπλαστική που κάνουμε για τα πεταχτά αυτιά. Μετά την επέμβαση τοποθετούμε ένα ελαφρύ επίδεσμο στο κεφάλι για 2-3 ημέρες. Χορηγούμε αντιβιοτικά από το στόμα και ήπια αναλγητικά. Η τεχνική συνίσταται στην μείωση του μεγέθους του αυτιού με κρυφές τομές που δεν φαίνονται.

Ανάρρωση-επάνοδος στις δραστηριότητες

Οι χειρουργημένοι δεν χρειάζεται να μείνουν στην κλινική και επιστρέφουν στο σπίτι. Μετά από 2-3 ημέρες αφαιρούμε τον επίδεσμο και μπορούν να κάνουν μπάνιο. Η επέμβαση δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες των ασθενών αυτών και αν εξαιρέσει κανείς το ήπιο οίδημα που υπάρχει μπορούν τα άτομα αυτά να επιστέψουν στην εργασία τους 3-5 ημέρες μετά την επέμβαση.

 

Μειωτική αυτιών. Ωτοπλαστική. Φωτογραφίες